Ne visi pirksti ir īkšķi

Pavasarī uz netālu esošas mājas sienas tika uzpūsts glīts jumis Ukrainas un Latvijas karogu krāsās, kā mūsu tautu vienotības simbols. Un jau pavisam drīz kāds vatenis ar derdzīgu rūpību izgreba šo zīmi laukā no apmestā putuplasta. Varbūt ar dzīvokļa atslēgu, bet varbūt pat ar nagiem. Naids ir motivējošs.

Nupat kas līdzīgs atkārtojās Mālkalnes prospektā. Tukša reklāmas stenda baltajā laukumā kāds ierakstīja «Putin Xuilo». Uzraksts nebija tik smuks, kā pieminētais jumis, taču novērtējams kā nepārprotams politisks vēstījums visiem krievijas agresijas līdzjutējiem. Un diemžēl arī Ogrē tādu netrūkst. Uzraksta otrā daļa drīz vien tika pavirši aizķellēta. Un ne tāpēc, ka reklāmas stendus apķēpāt nedrīkst vai – tas otrs vārds ir rupjība. Bet tāpēc, ka tika aizskartas vates jūtas. Tāpēc, ka viņu prezidents ir Putins un viņu valsts ir krievija. Kolēģis no raidījuma «Bez tabu» bija atskrējis uztaisīt sižetu par neformālajām plakātiskajām aktivitātēm Ogrē. Vietējā vate dusmās vāroties. Kamerā stāstot, ka Zelenskis pats ir tāds (xuilo) un ka to narkomānu jau sen vajagot aizvākt... Un līdzīgi vate vārās arī internetā, un citviet Latvijā un visā pasaulē.

Vati vienojošais elements ir naids un valoda. Kirilica. Putinu mīl krievi, un dara viņi to krieviski. Tā ir tā krievu pasaule, kas nes sev līdz postu un iznīcību. Nesen dzirdēju trāpīgu raksturojumu šai pasaulei. Ne visi pirksti ir īkšķi, bet visi īkšķi ir pirksti. Ne visi krievi atbalsta krievu iebrukumu Ukrainā un dievina Putinu. Bet tie, kas atbalsta un dievina, ir krievi.

Visi īkšķi ir pirksti...

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi