Svešie, nevis citādie

Citādība mūsu sabiedrībā nav nekāda problēma. Visi mēs esam atšķirīgi, visi citādi. Dažādas intereses, dažādas patikšanas, dažādas nepatikas. Un tas kopumā nekādas problēmas saprātīgā sabiedrības līdzāspastāvēšanā nerada. Problēmas rada svešie, kas te ienāk, paliek un savu citādību uzspiež pārējiem.

Lielbritānijā jau otro nedēļu turpinās nekārtības, kas izcēlās pēc trīs meiteņu noduršanas 29. jūlijā Sautportā, Anglijas ziemeļos. Slepkava ir 17 gadu vecais Aksels Rudakubana, dzimis Velsā, bet viņa vecāki ir no Ruandas. Britu nacionālisti tagad rīko protestus pret nekontrolēto imigrāciju un musulmaņiem. Tie savukārt Allāha vārdā vēršas pret baltajiem kristiešiem – neticīgajiem viņu izpratnē. Un tagad jau abas puses uzbrūk viena otrai, uzbrūk policijai, dedzina un izlaupa veikalus, dauza logus mašīnām un mājām. Notikuši arī uzbrukumi viesnīcām, kurās tika izmitināti migranti, un mošejām. Savukārt migranti sabiedriskās vietās uzbrūk baltajiem. Britu zeme gatavojas ilgstošiem nemieriem.

Anglija ir tālu. Taču tur notiekošais nenovēršami tuvojas arī mums, jo tādas ir multikulturālisma un atvērto robežu politikas blaknes visās valstīs. Sveša kultūra sev līdzi nes noziedzību.

Pirms nedēļas Rīgā notika slepkavība. Aziāts noslepkavojis hosteļa darbinieku. Kā informē policija, starp uzbrucēju un naktsmītnes darbinieku bija izcēlies konflikts saistībā ar viesnīcas numuriņa izmantošanas jautājumiem, pēc kā dusmu uzplūdā apmeklētājs paņēmis no savām personiskajām mantām nazi un ne mazāk kā desmit reižu iedūris hosteļa administratoram mugurā un citās ķermeņa daļās. Tā ir hosteļu klasika – kāds gatavo ēdienu nepiemērotā vietā un smird visā ēkā. Loģiski, ka darbiniekam jāiejaucas. Bet desmit naža dūrieni, noslepkavot par aizrādījumu...

Ir kultūras, kurās dzīvībai ir ārkārtīgi zema vērtība. Ielaist šīs kultūras Eiropas sabiedrībā ir bīstami, jo tās ir svešas un naidīgas. Tās vairumā gadījumu negrasās integrēties un negrasās pieņemt citādo.

Latvijas pieredzē mums jau pietiek problēmu ar tiem daudzajiem krieviem, kuri neciena mūsu valsti, neciena mūsu valodu. Kuri dievina krieviju. Viņi pie pirmās izdevības šautu latviešu mugurās, zīmētu krustus uz latviešu māju jumtiem un bučotu ienaidnieka tankus. Starp citu – Ieslodzījumu vietu pārvalde jau gadiem atsakās publiskot informāciju par ieslodzīto nacionālo piederību, «lai nekurinātu naidu», jo vairums ieslodzīto sazinās krievijas valsts valodā. Drošs paliek nedrošs, aizsūtīju pārvaldei pieprasījumu, bet domāju, arī šoreiz saņemšu atteikumu. Neviens tādus datus nedos, jo tie uzskatāmi apliecinātu, ka 30 un vairāk gadu ilgušais integrācijas process ir cietis fiasko. Jo īpaši šī krievu noziedznieku un slepkavu kultūra negrasās integrēties. Un ar jauno - Āzijas un Āfrikas migrantu vilni būs tas pats. Jo viņi ir nevis citādi, bet sveši.

Svešajiem te nav ko meklēt.

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi