Nacionālisms pārziemojis

Iedvesmojoties no viena caurkrituša krievu spiega pamestas informācijas, liberāļu oficiozs – žurnāls «Ir» nule publicējis rakstu «Nacionāļi «pārziemo» Ogrē», par ko sašutis novada mērs Helmanis: «Pārsteiguma nav, ir tikai skumji par dumjiem un/vai pērkamiem Latvijas žurnālistiem…»

Nu nē, nedomāju, ka «Ir» žurnālisti ir dumji vai pērkami. Neba pret savu gribu un zem milzu naudas sloga viņi raksta. Vienkārši arī žurnālistiem, tāpat kā politiķiem, ir sava politiskā nostāja, un «Ir» komanda patiešām ir tīrasiņu liberāļi ar mugurkaula trūkumu kā savu politisko ideoloģiju – dzimstības samazinājumu kompensēsim ar migrantiem, laulības institūtu pielāgosim lezbietēm, karu risināsim ar tējas vakariem. Tādā garā. Un tas nekam neder! Mūsdienu skarbajā realitātē liberālisms nekam neder, jo tas negarantē latviešu tautas pastāvēšanu nākotnē.

Draudu apstākļos liberālisms piedāvā pliku cilvēkmīlestību un iecietību, draudu apstākļos liberālisms kļūst bezspēcīgs – šī ir atziņa no biedrības «Austošā saule» sanāksmes. Jauni, ar nacionālisma atdzimšanas ideju aizrauti ļaudis pirms nedēļas pulcējās Mazajā Ģildē, lai spriestu, kā pamodināt latviešus. Kā virzīt nacionāldemokrātijas un etnonacionālisma idejas, kā virzīt ideju par latviešu Latviju. Lai nu viņiem izdodas. Jo šobrīd mums ir kreisākā valdība Latvijas valsts pastāvēšanas vēsturē. Un ne tikai valdība – arī ceturtā vara, un sabiedrība kopumā ir kreisa.

Ogrē šo ziemu varbūt arī pārlaiduši nacionāļi, bet man gribas cerēt, ka sekmīgi pārziemojis būs arī latviešu nacionālisms.

Ir pavasaris. Laiks mosties.

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi