Pacifisti kara ministrijā

Kara ministrijas parlamentārais sekretārs Švinka pret Izraēlu vērstajā mītiņā Kara ministrijas parlamentārais sekretārs Švinka pret Izraēlu vērstajā mītiņā

Ja kara ministrs publiski raizējas tikai par civiliedzīvotāju likteni, viņš nevien neuztraucas par karavīriem, bet arī dod zīmi sabiedrībai, ka labāk par karavīriem nestrādāt, jo karavīri šitam te kara ministram nerūp. Tāds ministrs nekādi neveicina visas sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā, jo nepārprotami liek saprast, ka vērtīgāki ir tie iedzīvotāji, kas neiesaistās valsts aizsardzībā. Tie civiliedzīvotāji, kas savu zemi neaizsargā, ir vērtīgi. Par viņu dzīvībām un veselību ir publiski jāraizējas. Par karavīriem un zemessargiem ne, jo viņiem tāda profesija – nomirt. «Civiliedzīvotāju nogalināšana ir traģēdija,» saka ministrs Sprūds.

Ja kara ministra parlamentārais sekretārs aizvelkas uz mītiņu, kurā sērās par «nevainīgiem civiliedzīvotājiem» pulcējas teroristu atbalstītāji, kristietības noliedzēji un principiāli pacifisti, viņš dod zīmi, ka visa tā militārā padarīšana līdz ar visu kara ministriju ir kas kaitīgs. Mītiņš pāris dienu pirms teroristu uzbrukuma gadadienas Izraēlai, tas ir būtiski. Pirms gada 7. oktobrī Izraēla piedzīvoja šausminošu slaktiņu. Nogalināti tika 1200 izraēlieši, jā, galvenokārt – civiliedzīvotāji. Teroristi nogalināja simtiem mūzikas festivāla «Supernova» apmeklētāju. Vēl 250 sagrābti par ķīlniekiem. Radikālie musulmaņi šo uzbrukumu bija plānojuši gadiem ilgi, un viņi turpinās slepkavot, kamēr būs dzīvi, jo tāda ir viņu reliģiskā pārliecība. Viņu mērķis ir «neticīgo» iznīcināšana. Tāpēc Izraēla karo.

Ja kara resoru Latvijā vada partija, kas militāro nozari neatbalsta, neizprot, kas nevēlas bērniem mācīt valsts aizsardzību un nevēlas ieviest valsts aizsardzības dienestu, situācijā, kad Latvija var kļūt par krievu teroristu mērķi, nozari vajadzētu pārņemt citai partijai – kas situāciju izsaprot labāk. Tuvajos Austrumos notiek karš. Eiropā notiek karš. Abi šie kari attiecas uz Latviju. Viens pastarpināti, otrs tieši.

 

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi