Kā priesteri Bojāru ekspluatē krievijas interesēs

Pensionētais priesteris Konstantīns Bojārs Romeka Sorokina uzraudzībā slavina krieviju Pensionētais priesteris Konstantīns Bojārs Romeka Sorokina uzraudzībā slavina krieviju

Galvaspilsētā pie Brīvības pieminekļa jūnija sākumā noticis ar valsts drošību saistīts incidents, kurā iesaistīts pensionētais katoļu priesteris no Ogres – Konstantīns Bojārs. Baznīca no viņa aktivitātēm kategoriski norobežojas. Taču ir būtiski, lai līdzīgi incidenti neatkārtotos un par savu rīcību atbildētu tie, kas izmantoja vecā vīra aptumšoto prātu.

Sociālajos tīklos ir ievietots video, kurā redzams pensionētais priesteris ratiņkrēslā, pie Latvijas svētākā simbola – Brīvības pieminekļa – runājam mikrofonā un slavinām krieviju. Diemžēl šī nav pirmā reize, kad Bojārs nāk klajā ar Latvijai naidīgiem tekstiem. Viņš atklāti simpatizē prokremliskajai Latvijas Krievu savienībai, kas iestājas par krievu kundzību, un ir uzstājies šīs partijas organizētajos mītiņos. Ir rakstījis publisku vēstuli, vēršoties pret okupāciju glorificējošā pieminekļa «Padomju karavīriem – Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem» nojaukšanu. Viņš arī tiek citēts šīs prokremliskās partijas mājaslapā un izmantots propagandas nolūkiem krievijas medijos. Jo ir priesteris, kas saprot «patiesās vērtības».

Pirms kļūšanas par garīdznieku atjaunotajā Latvijā, Bojārs ir strādājis padomju iekšlietu struktūrās, sadarbojies ar okupācijas varas speciālajiem dienestiem. Viņa uzskati līdz ar to nav nevienam noslēpums. Taču kāds, zinot šos uzskatus un pagātni, viņu atkal un atkal iesēdina ratiņkrēslā. Atkal un atkal nogādā Rīgā. Atkal iedod viņam rokās mikrofonu un pavēl slavināt krieviju. Bojārs to arī izdara, jo, būdams vecs aģents, ir radis respektēt hierarhiju un savus kuratorus.

«Ogres Vēstis Visiem» papētīja, kas tad Bojāru šajā reizē iekrāmēja ratos. Pasākumu, kurā priesteris slavināja krieviju, organizēja biedrība ar nosaukumu «Pro-Family.lv». Biedrības deklarētais mērķis: «Veikt aktīvu darbību tradicionālās ģimenes vērtības aizsardzībai, oponējot jebkurai organizācijai, biedrībai vai struktūrai, kurā atbalsta (gan finansiāli, gan materiāli vai ar cita veida resursiem) un jebkurā veidā propagandē genderisma politiku un netradicionālās seksuālās orientācijas attiecības gan publiskās vietās, gan mācību iestādēs, gan internetā.» Biedrības patiesie labuma guvēji ir divi: Romeks Sorokins un Vazgens Sorokins. Tīmeklī pavīd arī šo kadru saistība arī ar prokremlisko Tautas varas fronti un Valentīnu Jeremejevu. Bet konceptuāli šajā sarkanajā flangā visi ir domubiedri un Maskavas rīkojumu izpildītāji. Konkrēti šie abi, jau pēc krievijas iebrukuma Ukrainā, aktīvi sāka izplatīt krievijas naratīvu par Eiropas morālo pagrimumu un krieviju kā tradicionālo vērtību globālo sargātāju. Respektīvi, viņi uzsēžas Latvijā patiešām aktuālai problēmai, kur konservatīvās un liberālās politikas atbalstītāju vidū ir būtiskas domstarpības, un vērš to krievijai izdevīgā virzienā. Šajā pašā pasākumā pie Brīvības pieminekļa, kur pensionētais priesteris Bojārs apkaunoja katoļu baznīcu un slavināja agresorvalsti krieviju, Romeks Sorokins saplēsa Eiropas Savienības karogu un mīdīja to kājām. Tātad vēl viens apgānīts simbols. Valsts policija un Pašvaldības policija notiekošajā neiejaucās – vismaz līdz uzfilmētā materiāla beigām.

Ir skaidrs, ka Konstantīnu Bojāru krievijas aģenti centīsies maksimāli izmantot līdz pat viņa aptumsušā prāta aiziešanai mūžībā. Līdz ar to šis primāri ir nevis Baznīcas, bet valsts drošības iestāžu pienākums – novērst vecā priestera turpmāku ekspluatāciju krievijas interesēs.

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi