Eiroparlamentavīzija

IMANTS VĪKSNE

Skatījos atlases konkursu Eirovīzijai – «Supernovu» – un atskārtu, ka Eiroparlamenta vēlēšanas faktiski ir tā pati Eirovīzija, tikai politikā. Apaļā sēžu zāles bumba Strasbūrā ir tā kārotā skatuve, kur varēs iztaisīties, publicitāti un naudu pelnīt! Un arī gatavošanās process līdzīgs.

Galvenais, ko sūtīt? Partiju birojos drudžaini domā, un funktieris jau visiem plus mīnus līdzīgs. Sūtām nopelniem bagātāko – Dombrovski! Neviens nezina, ko tas Eiropas Komisijas izpildviceviciprezidents dara. Tas nekas. Izklausās nopelniem bagāti. Lai parunā kaut ko par Latvijas interesēm, vēl kaut ko par vidi. Nu un tad vēl par drošību. Citām partijām Dombrovska nav. Nav arī Zīles. Nu neviena veca krabja, kas tur būtu labi iesēdējies un «ar pieredzi». Tad vajadzīga cita pieeja. Sūtām ukraini! Ukraiņi tagad modē. Bingo! Bet – ja partijai ukraiņa nav – jāsūta lielākais Ukrainas atbalstītājs – Pozņaks. Vēl labāks par ukraini – varēs latviski kampaņot. Bet ko darīt, ja partijai un tās elektorātam ukraiņi riebj un Putins mīļš? Nu tad jāsūta... kaut kas spilgts! Geji lai paliek gejropai, bet plikumus vajag! Jā! Sūtām Latvijā vienīgo vieglas uzvedības deputāti Grevcovu. Vecajai grabažai Ždanokai jauno maiņu. Tas nekas, ka Glorijai celulīts arī smadzenēs. «TikTok» vate tāpat pavilksies. A kas tur tajā parlamentā pēc tam notiks, kuru tas vairs interesē. Gluži kā pēc Eirovīzijas.

Šobrīd abi lielie šovi vēl tikai priekšā. «Supernovā» man vislabāk Katrīna Gupalo patika – ar dziesmu par kaķīšiem. Gaumīgi lipīga. Bet Donam ar’ nav ne vainas. Lai tik brauc.

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi