Dzemdību nodaļa – jaunās telpās

Laist pasaulē bērniņu Ogres slimnīcas Dzemdību nodaļā izvēlas ne vien māmiņas no mūsu novada un tuvākās apkārtnes, bet arī no galvaspilsētas un tālākām vietām. Ņemot vērā aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc šīs nodaļas pakalpojumiem un domājot par pacientu ērtībām, īstenots vērienīgs projekts – pabeigta Dzemdību nodaļas jaunās ēkas būvniecība!

Tās būvniecību uzsāka pirms diviem gadiem – 2022. gada vasarā. Laikā, kad daudzas slimnīcas ir tuvu teju vai bankrotam, šis vērienīgais projekts finansēts no pašas SIA «Ogres rajona slimnīca» finanšu resursiem, bez ārējas palīdzības, jo kopš 1999. gada slimnīca īsteno bezdeficīta budžetu. Kopējās objekta izmaksas ir 1,8 miljoni eiro. Funkcionālo risinājumu jaunbūvei, kas savienota ar esošo slimnīcas ēku, rada SIA «Ogres rajona slimnīca» valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs, bet projektu izstrādāja SIA «I. Projekts», būvniecības darbus veica pilnsabiedrība «AKN», būvuzraudzību nodrošināja SIA «IJ Vide». Tā, soli pa solim, tapušas jaunas, mūsdienīgas un plašas Dzemdību nodaļas telpas, kas izvietotas jaunizbūvētās ēkas trijos stāvos. Nodaļā ir uzņemšanas un apskašu telpas, trīs dzemdību zāles, kas nodrošinātas ar visjaunāko un modernāko aprīkojumu. Topošajām māmiņām tiek piedāvāta arī iespēja dzemdēt ūdens vannā. Jaunajās telpās pieejamas trīs divvietīgas palātas māmiņām ar jaundzimušajiem, kā arī sešas paaugstināta komforta viesnīcas tipa ģimenes istabiņas, ko ļoti iecienījuši daudzi jaunie vecāki, un iepriekš pieprasījums pēc tām bija lielāks nekā piedāvājums. Visas istabiņas aprīkotas ar bērnu pārtinamajiem galdiņiem, šūpulīšiem – gultiņām, tualeti un dušu. Lai uzturēšanos nodaļā padarītu vēl patīkamāku, padomāts arī par apkārtnes labiekārtošanu.

Nodaļā ar ērtiem darba apstākļiem nodrošināts arī personāls – ārsti, vecmātes, māsas un māsu palīgi, kuri, rūpējoties par topošajām māmiņām, šeit strādā 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, atbilstoši dežūrgrafikam. Dzemdību ginekoloģijas nodaļā kopumā ir 43 darbinieki, tostarp 19 ārsti (ginekologi un pediatri), kā arī 11 vecmātes, daudzas no kurām darba pieredzi guvušas lielajās galvaspilsētas slimnīcās, tomēr priekšroku dodot darbam Ogrē, kur ir ģimeniska atmosfēra un katrai dzemdētājai individuāla pieeja bez daudzviet ierastā konveijera principa. Tā ir brīnišķīga un profesionāla komanda, kas dara vairāk, nekā rakstīts viņu darba pienākumos. Jāpiebilst, ka ik mēnesi Dzemdību nodaļas vecmātes kopā ar Rehabilitācijas nodaļas fizioterapeitu izglīto un sagatavo jaunās ģimenes īpašajam bērniņa gaidīšanas notikumam, bez maksas aicinot apmeklēt jauno vecāku skoliņu.

Jautāts, kāpēc Ogres rajona slimnīcas vadība vispār izlēma par labu jaunas Dzemdību nodaļas izbūvei laikā, kad dzemdību skaits valstī samazinās, D. Širovs skaidro, ka jaunas Dzemdību nodaļas būvniecība bija nepieciešama, jo pēdējos gados, ņemot vērā pozitīvās atsauksmes, Ogres slimnīcas Dzemdību nodaļu izvēlas arvien vairāk jauno ģimeņu. «Lai ikvienam būtu pieejama moderna un mājīga bērniņa sagaidīšanas vieta, tad arī tika lemts par jaunas nodaļas būvniecību. Pēdējos trīs gadus Ogres rajona slimnīcā dzemdību skaits gadā pārsniedz 520 un pieprasījums pēc mūsu kvalitatīvās un augsti profesionālās komandas darba aizvien pieaug. Ogres rajona slimnīcā tiek nodrošināta integrētā veselības aprūpes pieeja jaunajām ģimenēm, ko īsteno ārsti – ginekologi, dzemdību speciālisti un vecmātes, kuras rūpējas par jauno māmiņu jau grūtniecības periodā, dzemdībās un arī pēcdzemdību periodā,» skaidro D. Širovs. Jaunajās Dzemdību nodaļas telpās topošās māmiņas sāks uzņemt jau no nākamās nedēļas.

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi