Holivudas superzvaigzne Ikšķiles restorānā

Foto no restorāna «Brandīns» arhīva Foto no restorāna «Brandīns» arhīva

Ikšķiles restorānā «Brandīns» ieturējusi maltīti Holivudas aktrise Kristena Stjuarte – to apliecina fotogrāfija, kurā vampīru sāgas «Krēsla» zvaigzne ir kopā ar restorāna oficianti Sindiju Maštalīri. «Brandīna» vadītājs Staņislavs Jonāns šo notikumu vērtē vispirms kā ieguvumu novadam un Ikšķilei, nevis tikai restorānam, un kodolīgi komentē: «Labi uzlikām novadu uz pasaules kartes.»

Sarunā ar OVV viņš stāsta, ka iepriekš nav bijis zināms, kurš ieradīsies vakariņot, jo rezervācija notikusi pa telefonu un zvanītāja runājusi latviski. Fotogrāfijā redzams, ka aktrise tērpusies ikdienišķi, un nezinātājs ij nenojaustu, ka Ikšķilē varētu sastapt pasaulē vislabāk apmaksāto aktrisi (par tādu viņa kļuva 22 gadu vecumā). Ieradusies bez pompa, lai gan S. Jonāns atzīst, ka «kaut kādas norādes liecināja», ka šī nav parasta apmeklētāja. Pie galda viņa lasījusi, iespējams, scenāriju vai manuskriptu. Aktrisi apkalpoja Liliāna Alise Liepa-Liepiņa un Sindija Maštalīre, un abas arī atpazinušas «vampīrmeiteni».

Jautāts, vai interese par restorānu tagad ir palielinājusies, tā vadītājs atbild apstiprinoši, bet uzreiz stingri noteic, ka veiksmei viņš netic, jo sasniegumu pamatā ir darbs un vienīgi darbs.

Viņš ir 2022. gada Pasaules kokteiļu čempions, 2016. gadā ieguva Latvijas bārmeņu čempiona titulu, un tā paša gada 1. augustā tika atvērts viņa vadītais restorāns «Brandīns».

K. Stjuarte Latvijā nav pirmo reizi. Viņa te uzturējās arī pērn decembrī. K. Stjuarte pavēstījusi, ka pagaidām aktrises karjeru nolikusi malā, jo nu jau kā režisore meklē piemērotu un finansiāli izdevīgu vietu, kur filmēt «Ūdens hronoloģiju». Kamēr filma nebūs pabeigta, viņa nepiekritīšot nevienai lomai.

K. Stjuarti aizrāva amerikāņu rakstnieces Lidijas Juknavičas memuāri «Ūdens hronoloģija», kas uzreiz pēc iznākšanas 2011. gadā kļuva par kulta grāmatu, bet tās autorei atnesa slavu un atzinību. L. Juknaviča gandrīz kļuva par peldētāju, bet zaudēja stipendiju savu plosošo atkarību dēļ, un memuāros viņa ļauj atmiņām brīvi dreifēt no gada uz gadu: dzīve disfunkcionālā ģimenē, tēva vardarbība, pašas alkoholisms un eksperimenti ar dažādām vielām un attiecībām... Tas ir atklāts, skarbs stāsts, bet neliedz cerību, ka ir iespējams izpeldēt pat no visdziļākā bezdibeņa. Šādu grāmatu vēlas ekranizēt K. Stjuarte savā debijas filmā.

Tomēr ne viss rit gludi, tāpēc pasaules slavu guvusī aktrise pašlaik nolēmusi pievērsties tikai filmai, par kuru sāka nedaudz stāstīt Kannu festivālā 2018. gadā. Galvenajā lomā viņa vēlas aktrisi Imodženu Potsu.

Vai šī filma tiks filmēta Latvijā? Droši apgalvot nevar, lai gan K. Stjuartei patīkot Latvijas ainavas un arī filmēšana te būtu lētāka nekā Holivudā.

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi