Eiropas Parlamenta vēlēšanas 8. jūnijā

Eiropas Parlamenta Latvijas pārstāvniecības vadītāja Marta Rībele viesojas Ogres Valsts ģimnāzijā Eiropas Parlamenta Latvijas pārstāvniecības vadītāja Marta Rībele viesojas Ogres Valsts ģimnāzijā

Vairs tikai pāris nedēļas atlikušas līdz dienai, kad Latvijas pilsoņiem jādodas uz vēlēšanu iecirkņiem balsot par Eiropas Parlamenta jauno sastāvu. Partijas jau labu laiku spēkojušās ar priekšvēlēšanu programmām, aģitācijas materiāliem, kompromatiem. Reitingu tabulās notiek izmaiņas. Bet vēlētājiem galvenais ielāgot vēlēšanu dienu – jāieraksta kalendārā, jāuzraksta uz līmlapiņas, jāpiesprauž pie ledusskapja: 8. jūnijs, sestdiena, jebkurš vēlēšanu iecirknis visā Latvijā. Jau pieredzējušiem vēlētājiem, vecākiem un vecvecākiem, īpaši svarīgs papildu uzdevums: palīdzēt jaunajiem vēlētājiem, kuri uz vēlēšanām dosies pirmo reizi mūžā, – 18 gadniekiem.

Ja jaunais cilvēks neaiziet uz savām pirmajām vēlēšanām, tad viņš, visticamākais, neaizies arī uz nākamajām. Šī sakarība darbojas visās Eiropas valstīs. Tāpēc arī Eiropas Parlamenta Latvijas pārstāvniecības vadība šobrīd intensīvi braukā pa skolām – rāda un stāsta, kā darbojas demokrātija un kāpēc jādodas pie vēlēšanu urnām. Pirms nedēļas saruna par vēlēšanām notika arī Ogres Valsts ģimnāzijā. Viesos pie 11. un 12. klašu skolēniem bija ieradusies parlamenta pārstāvniecības vadītāja Marta Rībele. Šī paaudze jau ir piedzimusi Eiropas Savienībā, un ikviena norise, ikviens lēmums, kas tiek pieņemts ES institūcijās Briselē, Strasbūrā vai Frankfurtē, attiecas arī uz viņiem. Arī Latvijas likumi un citi normatīvie akti lielā mērā tiek balstīti ES lēmumos, un vēlētājs tos netieši var ietekmēt, uzticot darbu Eiropas Savienībā konkrētiem cilvēkiem. Ir nepieņemami, ka Latviju gadiem ilgi Eiropas Parlamentā ir pārstāvējuši prokremliski spēki Tatjana Ždanokas vadībā. Viņa saņēma uzdevumus nepastarpināti no Maskavas un darīja visu, lai kaitētu un diskreditētu mūsu valsti. Arī pašlaik uz Eiropu sataisījušies Ždanokas sekotāji, un ir pilnīgi nepieļaujami, ka tādi atkal tiktu ievēlēti. Turklāt jāpatur prātā, ka nākamgad Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas. Attiecīgi šogad Eiropas Parlamentā ievēlētajām partijām būs labākas starta pozīcijas, sadalot politisko ietekmi Latvijas pašvaldībās. Arī tāpēc latviešiem ir jāmobilizējas vēlēšanām un jāvēlē par latviešu partijām, jo politikas ierakumu pretējā pusē ir krievijas sabiedrotie.

Mana Latvija. Mana atbildība

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi