Slidošana – priekam un veselībai

Šogad 15 gadu jubileju svinēs daiļslidošanas klubs «Slidotprieks». Tajā darbojas vairāki treneri, kas Vidzemes ledus halles laukumā māca bērniem šā sporta veida prasmes. Taču arī ikvienam interesentam tiek piedāvāta iespēja vienkārši nākt un slidot sava prieka pēc.

Bērni, kā zināms, mēdz slimot. Kluba dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Edgars Siliņš stāsta, ka sākotnēji ideja par kluba dibināšanu radās, domājot, kā palīdzēt bērniem atrisināt veselības problēmas. «Speciālisti ieteica, ka ārstēšanas procesā lieti varētu noderēt peldēšanas vai slidošanas nodarbības,» atceras Edgars Siliņš. «Tā kā Ogrē bija ledus halle un iespēja slidot, mēs – trīs vecāki – 2009. gadā sanācām kopā un nolēmām dibināt daiļslidošanas klubu, kurā Ogres un tuvāko novadu bērni varētu apgūt šā sporta veida prasmes. Pirmajā gadā nodarbības apmeklēja astoņi bērni, pakāpeniski viņu skaits pieauga, un patlaban pie mums slido jau vairāk nekā 60 jauno audzēkņu. Runājot par kluba sportistu panākumiem, jāteic, ka viena mūsu meitene pirms pieciem gadiem kļuva par Latvijas čempioni daiļslidošanā. Šobrīd klubā ar bērniem darbojas jau trīs treneri, kā arī horeogrāfs. Jaunākajiem audzēkņiem, kuri nāk tikai spert pirmos soļus uz ledus, ir vien trīsarpus – četri gadi, bet vecākajiem ir apmēram 20 gadu. Papildus daiļslidošanas apmācībām jau divus gadus darbojas arī hobija klases jauniešiem, kuri vienkārši vēlas iemācīties slidot, apstāties, arī pareizi nokrist, lai nesasistos. Ja agrāk mēs orientējāmies galvenokārt uz sportiskajiem sasniegumiem, tad patlaban darbojas arī šāda grupa. Palaikam pie mums ierodas arī vecāki cilvēki, kas interesējas par iespējām paslidot, ir bijušas arī 45–50 gadus vecas sievietes, kuras vēlējās iemācīties slidot. Palīdzējām, un brīžiem joprojām redzu viņas slidotavā.»

«Slidotprieks» savas nodarbības joprojām rīko Ogrē, Vidzemes ledus hallē. Edgars Siliņš atzīst, ka daiļslidošana nav lēts sporta veids: «Slidojot hobija līmenī, izmaksas varbūt arī nav pārāk augstas, bet katrs sports ir dārgs. Paldies Ogres pašvaldībai, ka viņi nedaudz sniedz mums atbalstu ar ledus īri, bet lielāko summas daļu sastāda vecāku ikmēneša maksājums. Pateicoties tam, mēs varam nodrošināt ledu nodarbībām un algas treneriem.»

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi